Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненско сдружение ще съди военния министър за "мълчалив отказ“
Автор: Екип Varna24.bg 15:01 / 26.05.2011Коментари ()1530
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кънчо Бонев от Обединено гражданско сдружение - Варна е подал жалба до Върховния административен съд срещу министъра на отбраната Аню Ангелов заради мълчалив отказ за достъп до обществена информация. Жалбата е заведена в началото на тази седмица.

Причината е, че в законно установения срок, министърът не е предоставил информация по два сигнала на сдружението, които касаят търговия със сертификати за чуждестранни морски лица в Дубай и некачествен ремонт на учебен кораб №421 на Военноморско училище - Варна.

Бонев е сезирал министъра и по още един казус. Според него акционерното дружество "Национален морски университет" незаконно учредява сдружение с нестопанска цел "Асоциация на възпитаниците на Морско училище" и върти паралелна дейност без наем на територията на висшето учебно заведение. Самият Бонев посочва, че има редица спечелени дела срещу организацията за нелегитимни общи събрания. Той признава още, че е бил член на Асоциацията, но през миналата година е изключен.

"Допустимо ли е между 6 и 8 души от командния състав на Морско училище да членуват в масонска ложа, заемайки висши длъжности и кариерата им да се определя от това членство", пише още Кънчо Бонев, като визира пряко и досегашният шеф и новия началник на ВВМУ.

Сигналите на "Обединено гражданско сдружение" - Варна до министрите на отбраната валят още от 2008 година. По посочените казуси са сезирани не само Аню Ангелов, но и предшествениците му Николай Младенов и Николай Цонев.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnensko-sdruzhenie-shte-sudi-voenniya-ministur-za-mulchaliv-otkaz-257156
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.