Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сесия на Парламентарната асамблея на НАТО се провежда във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:00 / 27.05.2011Коментари ()750
© Impact Press Group
Народното събрание на Република България ще бъде домакин на Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се проведе във Варна от днес до 30 май 2011 г. (от петък до понеделник). Сесията ще събере около 250 парламентаристи, представляващи 28-те страни-членки на НАТО от Северна Америка и Европа, делегати от страни-партньори и наблюдатели. Те ще обсъдят проблеми на международната сигурност, представляващи обща загриженост, както и докладите за приемане на Годишната сесия в Букурещ през октомври 2011 г.

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО д-р Карл А. Ламерс, ръководителят на българската делегация в ПА НАТО Доброслав Димитров и генералният секретар на Асамблеята Дейвид Хобс ще приветстват представителите на средствата за масова комуникация (СМК) и ще отговорят на въпросите им по време на пресбрифинга в петък, 27 май от 12:15 ч.

Дните 28 и 29 май (събота и неделя) ще са посветени на заседания на петте комитета на Парламентарната асамблея на НАТО: Политически комитет, "Отбрана и сигурност", "Наука и технологии", "Гражданско измерение на сигурността" и "Икономика и сигурност". Всеки комитет ще разисква доклади по широк кръг теми на сигурността и отбраната с участието на престижни оратори от държавни институции, академичната общност, НПО и НАТО.

На пленарната сесия в понеделник, 30 май ще говорят д-р Карл А. Ламерс - председател на Парламентарната асамблея на НАТО, г-жа Цецка Цачева - председател на Народното събрание на Р. България, г-н Бойко Борисов - министър-председател на Р. България, г-н Андерс Фог Расмунсен - генерален секретар на НАТО и адмирал Самюъл Локлиър - командващ на Съвместното командване на съюзните сили.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sesiya-na-Parlamentarnata-asambleya-na-NATO-se-provezhda-vuv-Varna-257238
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.