Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДКЕВР решава за поскъпването на тока от 1 юли
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 31.05.2011Коментари ()674
© Varna24.bg
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще разгледа промяна на цените на електроенергията от първи юли. Предложението на работната група е токът да поскъпне между 1,2 и 1,7 на сто. Граждански организации заплашват с протести, ако това се случи. Според тях, в условията на кризата, дори минималното поскъпване може да се окаже непосилно за хората и ще повлияе допълнително върху инфлацията.

Недоволни са и самите електроразпределителни дружества, тъй като преди около два месеца те поискаха от регулатора да им разреши доста по-сериозно поскъпване на крайните цени от над 10%. След това прогнозите паднаха до 5 %, за да се заговори най - накрая за увеличение между 1 и 2 на сто. Окончателните тарифи ще бъдат приети в края на юни.

Така от първи юли две трети от жителите на страната ще плащат повече за електричество. Според прогнозите на ДКЕВР токът за абонатите на EVN в Югоизточна България ще поскъпне най - много - с 1,7 %. В Западния регион, клиентите на ЧЕЗ ще плащат с 1,3 на сто повече, а за Е ОН - в Североизточната част на страната поскъпването ще е с 1,2 на сто.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/DKEVR-reshava-za-poskupvaneto-na-toka-ot-1-yuli-258257
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.