Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Месец на детското творчество ще зарадва децата и гостите на Варна през юни
Автор: Екип Varna24.bg 13:46 / 04.06.2011Коментари ()972
Месец на детското творчество ще зарадва децата и гостите на Варна през юни. Общински детски комплекс ще представи продукции на школите в залите на Фестивален и конгресен център, Варненска опера , Археологическия музей и зала Пленарна на община Варна.
На 5 юни от 11:00ч. във ФКЦ се открива изложение - базар на школи "Палитра", Зоология и препариране", "Сръчни ръце" и "Корабомоделизъм". Експонатите в изложбите са изработени от деца от Детския комплекс и участници от цялата страна в националните и регионални конкурси, чиито организатор е ОДК - Варна. Базарът е благотворителен, за подпомагане на талантливите деца от ОДК.
Изложението ще може да видите от 5 до 12 юни във фоайетата на ФКЦ.
Същият ден от 11:00ч. е награждаването на лауреатите от Първи конкурс за детска рисунка "Приказките" - с тема "Нарисувай любима приказка". В него участват 270 деца от цялата страна.
Веднага след награждаването в Зала 2 на ФКЦ ще започне концертът на Вокален ансамбъл "Сребърни звънчета" - "Песенно детство".
Вечерта от 18:00ч. в Зала 2 ще се проведе Концерт на Детски хор "Д. Христов", Хор на девойките и Хор на варненските момчета и младежи.
На 8 юни от 17:30ч. в галерия "Графити" ще се проведе концертът на Подготвителния състав на Детските хорове "Д. Христов" и "Морски звездички". А от 17:30 ч. в Археологическия музей ще започне годишният концерт на школа по пиано"Алегра".
На 10 юни от 15:00ч. в Мол Варна Школа "Европейски мост" ще представи "Ден на Чехия" - поредният празник, посветен на страна-членка на Европейския съюз.
На 11 юни варненската публика ще има възможност да посети няколко уникални за Детския комплекс събития: от 16.00ч, в зала "Европа" на ФКЦ Детско-юношески театър "Златното ключе" ще представи постановката "Тримата мускетари". От 18:30ч. в Младежки дом ще започне годишният концерт "Мили приятели" на Вокален ансамбъл "Звездни струни". От 19:00ч. в Зала1 на ФКЦ Варненска детско- юношеска опера ще представи мюзикъла "Мамма миа!"
На 12 юни от 11:30ч. в Зала 2 на ФКЦ ще бъде представен спектакълът "Къщата на "Пигал"16" - съвместна продукция на Детско-юношески театър "Златното ключе", Школа по пиано "Алегра" и Студио "Балет".
Вечерта от 18:00ч . в Зала 1 е големият концерт на ОДК и приятели - "Здравей лято!".
На 15 юни от 19:00ч. в зала "Европа"на ФКЦ, Детско-юношески театър "Златното ключе" ще представи моноспектакъла "Козет".
17 юни от 19:00ч в Операта е втората премиера на спектакъла "Магьосникът от Оз"на Варненска детско-юношеска опера.
На 18 юни от 10:00ч. в зала "Пленарна" е откриването на Пети национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" Варна, 2011.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mesec-na-detskoto-tvorchestvo-shte-zaradva-decata-i-gostite-na-Varna-prez-yuni-259712
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.