Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!"
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 05.06.2011Коментари ()485
© Varna24.bg
С цел ограничаване предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия с деца и юноши от 1 до 15 юни 2011.г в цялата страна се провежда традиционната "Акция на полицията: "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!", съобщиха от полицията.

През периода на акцията и през цялата ваканция ще се извършва засилен превантивен контрол от състава на пътна, охранителна полиция, полицейските и младши-полицейските инспектори на местата с повишена опасност за ПТП с деца и юноши. Полицейските служители ще се намесват при рисково поведение и игри на непълнолетни по пътното платно и в близост до него, с цел предотвратяване на инциденти. При контрола ще се акцентира върху: спазването ограниченията на скоростта в населените места; предимството; управление на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни; използването на предпазни каски и обезопасителни системи за превозване на деца.

Ще се налагат санкции по ЗДвП на лица, предоставили управлението на МПС на неправоспособни лица. Полицейските служители, при всяко спиране на автомобили, задължително ще проверяват и за неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници на всички места в автомобила, както и обезопасителни системи /столчета, седалки/ при превозване на деца. На нарушителите служителите ще разясняват накратко положителните ефекти от използване на тези предпазни средства.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Produlzhava-akciyata-Vakanciya-Da-pazim-zhivota-na-decata-na-putya-259775
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.