Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неделните акценти от "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 05.06.2011Коментари ()1009
© Varna24.bg
Моноспектакълът на Мариус Куркински "Български разкази" ще бъде представен от 18:00 часа в ДТ "Стоян Бъчваров" (Основна сцена). За ролята си в него той бе отличен с награда ИКАР 2011 за главна мъжка роля.

От 19:45 часа в ДТ "Стоян Бъчваров" (Сцена "Филиал") ще бъде представен спектакълът на Иван Пантелеев "Относно омара". На сцената ще видите виртуозния Самуел Финци - носител на театралната награда на Берлин 2011 съвместно с Димитър Гочев, Алмут Цилхер и Волфрам Кох. Постановката представя моралния казус, съдържащ се във факта, че омарите се пускат живи във врящата вода и се разгръща до генерално занимание с проблемите за насилието и жестокостта.

По-рано през деня, от 14.00ч., ще се състои и пресконференция, на която ще бъде представен спектакълът "Относно омара". Ще присъстват режисьорът Иван Пантелеев и актьорът Самуел Финци. След разговора с тях ще бъдат откроени акценти от програма "Шоукейс" и международната програма на фестивала.

В 18:00 часа в Куклен театър - Варна ще започне дебютната работа на професионална сцена на младата режисьорка Нина Боянова "Първа любов" по Бекет. За участието си в постановката актьорът Павлин Димитров получи нагрда ИКАР 2011 за дебют. "Първа любов" е вторият спектакъл от програма "Шоукейс" на международен театрален фестивал "Варненско лято".

В Археологически музей - Варна от 19:00 часа ще бъдат представени три 3D видео инсталации със заглавие "Стереоскопична трилогия". Автор на проекта е хореографът Били Кауи, който фокусира интереса си върху стереоскопични танцови инсталации, които създават усещането за присъствие на реални танцьори от плът и кръв.

Археологически музей - Варна ще бъде домакин и инсталацията "+/- 359 Топология", която е част от програма "Шоукейс" на международен театрален фестивал "Варненско лято". Оригинална инсталация на немските артисти Дойферт & Плишке и българските артисти от Брейн Стор Проджект. Тук зрителите са главните действащи лица. Началният час е 21.00.

След успешната премиера на "Man еx Machina" следващото представление ще се състои от 20:00 часа в галерия "Графит". Спектакълът се занимава с взаимоотношенията между човек и технологии, които провокират създаването на хибридни същества. Тези свръхестествени, зрелищни същества маркират границите между човешко и технологично, родено и направено, факт и фикция.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nedelnite-akcenti-ot-Varnensko-lyato-259790
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.