Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поставят предупредителни буйове за опасност по цялата българска част от Черноморското крайбрежие
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 07.06.2011Коментари ()1043
© Varna24.bg
На 13-ти и 14-ти юни ще се извърши поставянето на предупредителни буйове за опасност по цялата българска част от Черноморското крайбрежие от представители на "Българската асоциация на яхтените пристанища" и "Асоциацията на производителите и вносителите на яхти в България".

По българското морско крайбрежие има много опасни места, които не са обозначени поради факта, че са извън препоръчителните морски коридори за търговските кораби.
В страните, в които има развит морски туризъм, освен стандартните обозначения, като брегови фарове, буйове, обозначаващи разделно движение и входове на търговски пристанища и др., се поставят ограничителни знаци и на брегови опасности близо до брега, входове на яхтени пристанища и опасни фарватери, в които плават само плавателни съдове за спорт и развлечения.

По информация получена от застрахователни компании и собственици на яхти са определени 6 - те места с най - голям брой инциденти, както и всички рискови местата, които са повече от 30 на брой по цялото крайбрежие. Точните им координати са съгласувани с ИА "Морска администрация" и Министерство на отбраната. Тези институции са дали съгласието си за поставяне на предупредителните буйове.
Закупени са буйове, котви и вериги със средства от застрахователни компании, "Българската асоциация на яхтените пристанища" и лични средства на яхтсмени.

На 13 и 14 юни предстои полагането им по рисковите места, за което ще бъдат използвани плавателни съдове и водолази. Обезопасяването ще бъде извършено от "Асоциацията на производителите и вносителите на яхти в България", която ще поеме последващата охрана и поддръжка на съоръженията.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Postavyat-predupreditelni-buiove-za-opasnost-po-cyalata-bulgarska-chast-ot-Chernomorskoto-kraibrezhie-260331
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.