Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Връщат Ботаническата градина в Балчик на Софийския университет
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 08.06.2011Коментари ()580
©
Имотът, на който е разположена Ботаническата градина в Балчик, с изключение на намиращите се в него сгради, се връща на Софийски университет "Свети Климент Охридски". Това ще стане с приемо-предаване на територията на Ботаническата градина съгласно Решението на Министерски съвет от април тази година.

Тогава правителството отне от Министерството на културата правото на управление върху 183 дка в комплекса "Двореца" в Балчик и го предостави на университета. Кабинетът ревизира позицията си под натиска на университета, който заплаши с ефективни протести и въпреки че Върховният административен съд реши, че Министерският съвет е бил в правото си.

С решението на кабинета се върна старото, съществувало години положение - под управлението на Министерството на културата остават намиращите се в комплекса сгради, а за цялата паркова част ще се грижи университетът.

Правителственото решение изисква организирането на учебна дейност в имота и съдържа забрана за извършване на ново строителство, за отдаване под наем и за сключване на договори за съвместна дейност.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vrushtat-Botanicheskata-gradina-v-Balchik-na-Sofiiskiya-universitet-260657
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.