Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Международна конференция за архитектура провеждат във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 06:45 / 09.06.2011Коментари ()752
Международна научна конференция "Архитектура, строителство - съвременност" се открива утре във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Форумът се организира от Архитектурния факултет като част от мащабната програма по отбелязване на 20-годишнината от създаването на висшето училище, съобщиха организаторите на проявата.

Конференцията се провежда за пети път и целта е да се съберат различни поколения архитекти и строители. В тазгодишното й издание ще участват представители на 12 български университета и научни институции и 7 от чужбина и ще бъдат изнесени над 90 доклада. Сред основните теми за дискусии са: "за" и "против" индустриалните методи в промишленото строителство, консервация и запазване на културното наследство, алтернативни методи и оценка на надеждността на конструкциите, тенденции в градската и жилищна архитектура, адаптация на музейни сгради, използване на нови енергийни източници, съвременни материали и технологии и др.

Научният форум се открива днес, 9 юни, от 10:30 часа в Учебно-спортния комплекс на ВСУ "Черноризец Храбър" и ще продължи до 10 юни.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunarodna-konferenciya-za-arhitektura-provezhdat-vuv-Varna-260994
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.