Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пробите от зеленчуците продавани във Варна не показват отклонения от нормите
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 13.06.2011Коментари ()714
© Varna24.bg
След заразата в Германия с ешерихия коли, в няколко дни всяка седмица инспектори във Варна от Областната служба на Българска агенция по безопасност на храните взимат проби от зеленчуци, внесени от страни - членки на ЕС. Пробите са от продукция, взета от складове или направо от пазарите. Досега резултатите не показват отклонения от нормите. Всичко е нормално, каза Маргарита Атанасова - инспектор от отдел "Храни" в Областната дирекция във Варна на Агенцията по безопасност на храните.

С началото на летния сезон зачестяват проверките за безопасност на храните в заведения край брега и в хотели в курортите. Към момента в "Златни пясъци", "Св. Св. Константин и Елена", курортен комплекс "Чайка" и по крайбрежието на Варна са проверени над 70 сезонни обекта, от тях 12 са хотели - повечето част от големи вериги. Няма драстични нарушения. Не са засечени продукти с изтичащ или изтекъл срок на годност, няма фалшива маркировка върху етикетите. "По - скоро се допуска неправилно съхранение на продукта", каза Атанасова и поясни още: "За да се удължи срока на ползването й в кухнята, често каймата бива замразявана, което ако у дома е приложимо, в заведения е абсолютно недопустимо". 0700 122 99 е единният номер за страната, на който гражданите могат да подават сигнал при съмнение за качеството на храните, които купуват.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probite-ot-zelenchucite-prodavani-vuv-Varna-ne-pokazvat-otkloneniya-ot-normite-262000
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.