Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Японски арттехники превземат Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 13.06.2011Коментари ()769
В навечерието на празниците на японската култура в България сдружение "Наш свят" - Варна, с председател Светла Панева ще представи проект с грант - награда, от японската фондация за запознаване на българската общественост и туристите на Варна със съвременната японска култура и изкуство. Предложеният проект продължава традицията за обмен между Япония и България на водещи културни дейци и идеи и ще запознае и насърчи ползването на модерни японски практики в изкуството.

В Градската художествена галерия "Борис Георгиев" в отдела за изящни изкуства ще бъде подредена първата за страната и за града изложба "Японски Sound & видеоарт 2011 г." с Юшио Махида. Чрез творбите на водещия японски художник изкуствовед сдружение "Наш свят" има за цел да установи по-добро разбиране на азиатските традиции, на източната естетика и философия. Ще бъдат показани най-модерните японски творби, художествено обобщение на движещи се изображения, снимки - видео и звук, които ще бъдат от голям интерес за българската публика, каза Панева.

Проектът включва музикални изпълнения на живо при откриването и закриването на изложбата, среща с български художници и музиканти, уъркшопове с деца и различни други идеи на изключително популярния японски творец. Посетителите ще обогатят своите познания за японската чувствителност и художествено изразяване и ще могат да отнесат каталог с творбите на артиста. Културното събитие ще допринесе за допълване на разнообразието от подобни прояви в града и ще подпомогне стремежа ни Варна да се превърне в призната европейска културна столица, допълни организаторката и автор на проекта Светла Панева.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Yaponski-arttehniki-prevzemat-Varna-262189
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.