Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Реновират панелките в Кайсиева градина с европари
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 17.06.2011Коментари ()743
© Varna24.bg
Снимка Архив
Амбициозен проект за изпълнение са подхванали от "Далкия - Варна". Дружеството възнамерява да използва колкото се може повече европрограми, за да реновира панелните жилища в "Кайсиева градина". Кварталът ще бъде пилотен за проекта, като в бъдещите планове на "Далкия" са заложени и "Възраждане", и "Младост".

Екипът вече разработил цялостна стратегия, чрез която да подпомогне жителите да се възползват от европейските средства, които предстои да бъдат раздадени през следващата година. Проектът носи името на пилотния квартал - "Кайсиева градина", и цели разрастване на топлоснабдяването.

Дейностите включват доставка на топлинна енергия, пълно реновиране на сградите, смяна на дограма, външна изолация, подмяна на вътрешните системи за топлоснабдяване. Клиентът ще трябва да заплати частично за извършените дейности.

"Ние разчитаме да получим 50% субсидии от европейските фондове, но ще търсим и допълнително финансиране, за да улесним клиентите", каза директорът на "Далкия - България" Доменик Дюда.

"Етажната собственост е пречка за нас. Очакваме с нетърпение гласуването на новия закон. Той ще позволи създаването на асоциации, които могат да вземат решения за реновиране с 2/3 мнозинство. Към момента собствениците трябва да са съгласни на 100 %, за да се осъществи подобен проект", добави Дюда. Вчера се отбелязаха 25-години от създаването на Топлофикация - Варна. През 2007 г. дружеството бе приватизирано от "Далкия Интернационал".

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Renovirat-panelkite-v-Kaisieva-gradina-s-evropari-263390
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.