Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ключов разпит оправда подсъдимата варненска съдийка
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 21.06.2011Коментари ()1514
© Impact Press Group
Един от ключовите свидетели по делото срещу варненската съдийка Анелия Цветкова я оправда вчера в съдебната зала. Адвокат Георги Стефанов се отказа от първоначалните си показания срещу магистратката и заяви, че е бил натиснат да я натопи пред правосъдието.

Цветкова беше арестувана преди 4 години по обвинение, че е поискала солиден рушвет от местен бизнесмен. Жената се договорила за 90 000 лева, за да "оправи" 4 фирмени дела на близки до предприемача Стефан Стефанов. Съдийката беше закопчана, докато получаваше сумата от 10 000 лева, които бяха белязани от разследващите.

Основен свидетел по процеса е синът на бизнесмена - адвокат Георги Стефанов. Според разследващите съдийката няколко пъти искала рушвети, при които ползвала Стефан Стефанов за посредник на сина си с Цветкова. След като схемата се повторила няколко пъти, бащата подал сигнал в ДАНС. Според съдийката бизнесменът я натопил, защото тя имала интимна връзка с него, която прекратила внезапно.

По време на разследването обаче баща и син започнаха взаимно да се обвиняват. Георги Стефанов заяви, че бил принуден да пише сигнал срещу Цветкова, за да не бъде задържан баща му. Стефанов-старши отхвърли преди време показанията на сина си.

За да се уточнят окончателните показания на адвокат Стефанов, съдът го призоваваше многократно да се яви в съдебна зала. Юристът обаче дълго време беше неоткриваем. Пред съдебния състав вчера той обясни, че е натопил съдийката, за да спаси баща си.

"Това, което казва баща ми, е категорично невярно. Тази постановка беше съчинена и написана. Оперативни работници и баща ми посочиха какво трябва да кажа. Те ми диктуваха, а аз си водех бележки и трябваше да науча записаното", заяви Георги Стефанов.

Той потвърди и тезата си, че един ден баща му - треперещ и пиян, го помолил за помощ. Казал, че ще бъде арестуван, ако синът му не му помогне с тези показания.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 38
19.12.2011 »
20.06.2011 »
15.04.2011 »
09.10.2010 »
08.10.2010 »
12.07.2010 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Klyuchov-razpit-opravda-podsudimata-varnenska-sudiika-264060
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.