Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двойна работа си отвориха във "Владиславово", заради улично осветление
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 07.07.2011Коментари ()1011
©
Снимка Архив
"Уж ще разширяват бул. "Цар Освободител", а сложиха улични лампи точно по протежението на дясното му платно, където предстои реконструкция. Можеха да пуснат новото осветление покрай лявото платно, но вместо това сега си отварят двойна работа. Това, което е вече изградено, после ще се демонтира, за да се вдигне отново, щом приключи ремонтът на пътя", дивят се владиславовци, изненадани от решението на местната управа.

Tе коментираха новата придобивка по бул. "Цар Освободител" - около 50 улични стълба в отсечката от ул. "Атанас Москов" до летището. Новото осветление е съобразено с границата на пътя и съществуващата регулация, обясни в отговор Стоян Димитров, шеф на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Според него при бъдещото уширение лампите биха могли да останат и между двете платна, по средата на пътя. Проектът за осветлението в тази част от трасето на бул. "Цар Освободител" възлиза на 174 000 лв. с ДДС. В момента изграждаме връзката на пътната артерия с бул. "Христо Смирненски", така че новото осветление е част от мащабния инфраструктурен проект, коментира на свой ред и зам.-кметът арх. Венелин Жечев. Според него желаното уширяване на бул. "Цар Освободител" е въпрос на бъдеще.

Автокъщите в района имат временен статут, чийто срок предстои да изтече. Оттам нататък обаче следва тромава процедура по отчуждаване на имотите, която ще отнеме години. За пробива "Левски" тя продължи около 3 години. Бул. "Цар Освободител" не може да чака толкова дълго за улично осветление, допълни арх. Жечев. Той отчете, че ако се наложи, при бъдещата реконструкция стълбовете ще бъдат демонтирани и после пак ще се монтират. Лампите се преместват лесно, така че няма бъдат пречка за реализацията на обекта, отчете още зам.-кметът.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvoina-rabota-si-otvoriha-vuv-Vladislavovo-zaradi-ulichno-osvetlenie-268589
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.