Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борислав Гуцанов ще съди министър Цветанов
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 12.07.2011Коментари ()1255
©
Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов ще съди вътрешният министър Цветан Цветанов. Това съобщи днес бившият председател на Общинския съвет в морската столица.

Делото ще бъде за недоказани обвинения, които е направил министърът. Действията, които е предприел Гуцанов ще бъдат разкрити в следващите няколко седмици. Тогава се очаква и да бъде заведено делото.

Имам сериозни основания да считам, че тази акция "Медузите", която беше проведена срещу мен преди година и четири месеца да бъде повторена с друг сценарий и по други параметри, изтъкна Гуцанов. Явно има притеснени хора от сегашната ситуация във Варна. Искам да помоля, ако наистина се стига до подобни действия министър Цветанов да не изпраща спец части в дома ми. Могат и по друг начин да ме извикат. Не е необходима да се плашат децата и семейството ми по начин, по който беше направен. Независимо, че близо две години се води разследване по този случай, никой не ме е викал или разпитвал, добави лидерът на БСП.

По думите на Гуцанов вторият извод на Българския Хелзинкски комитет е, че държавните органи, МВР и прокуратурата са станали доброволно директни проводници на политическа целесъобразност, което не им е позволено от закона. Така нито политиката успява, нито държавността укрепва. Това е недопустимо в държава, която претендира да е съвременна и правова. Ако приемем, че извънредните цели на операция "Медузите" са постигнати, факт са кадровите промени в Общински съвет-Варна и прегрупирането на политическите сили в най-големия морски град. То не оправдава щетите, които държавата в лицето на МВР е нанесла на едно семейство. Има становище на Европейския съд за правата на човека с което жалбата, която е подадена от мен е приета за разглеждане и е искано официално обяснение от правителството защо са предприети подобни действия преди година и четири месеца.

Сезирал съм Изпълнителното бюро в София като негов член, надявам се да има реакция и в европейските структури, за това, че е недопустимо министър на вътрешните работи да бъде и председател на предизборен щаб на партия.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Borislav-Gucanov-shte-sudi-ministur-Cvetanov-270196
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.