Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глобяват шофьори на автобуси във Варна за пушене и лошо отношение
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 13.07.2011Коментари ()7217
© Varna24.bg
Едва 17 % са автобусите с климатици в "Градски транспорт" EAД, каза Емил Данаилов, член на борда на директорите на дружеството. Той допълни, че е разпоредено охладителните машини да работят при температура над 24-25 градуса. В останалите возила, в които няма налични климатици, разхлаждане се постига чрез отваряне на прозорци.

Данаилов обясни, че според проучвания климатът във Варна позволява и до 28 градуса да не се включват климатици в автобусите. Въпреки това той допълни, че при неспазване на разпоредбата от шофьорите могат да им бъдат наложени санкции от 50 до 100 лева. Глоби водачите на автобусите могат да отнесат още за пушене и лошо отношение. От началото на лятото не са глобявани шофьори за това, че не са пускали климатик, но са отнесли наказание заради неспазване на други правила и разпоредби.

Запитване сред граждани показа, че впечатлението на повечето е, че в автобусите масово не работят климатиците. Сериозно изпитание за пътниците се превръща превозът в автобуси, в които прозорците не се отварят. Това са основно новите, които се движат по варненските улици. Те разполагат с климатици, които да охлаждат клиентите в летните жеги, но рядко пътниците се радват на прохлада.

Въпреки високите температури, които се получават в превозните средства, в Спешна помощ няма постъпили сигнали за пострадали от жегите в автобусите, каза д-р Мая Рашева, шеф на центъра.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Globyavat-shofyori-na-avtobusi-vuv-Varna-za-pushene-i-losho-otnoshenie-270561
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.