Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Липсващи знаци създават хаос сред шофьорите на ул. "Царевец"
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 14.07.2011Коментари ()3480
© Varna24.bg
Снимка Архив
Липсващи знаци объркват движението и създават хаос сред шофьорите на една от основните улици във Варна - "Царевец". Става въпрос за кръстовищата с ул. "Болград" и ул. "Гладстон". Граждани алармират, че на пресечката на ул. "Болград" и ул. "Царевец" от доста време липсва знак STOP. Въпреки че това е един от най-важните пътни знаци за шофьорите, до момента никой не е обърнал внимание на проблема. Същото е положението и на съседното кръстовище, където се пресичат "Гладстон" и "Царевец".

В района липсват и други пътни знаци, което доста усложнява задачата на водачите на превозни средства, особено тия, които не познават улиците. Така например от единия край на "Царевец" в посока бул. "В. Левски" липсва и знак, че движението е еднопосочно. Не са редки случаите, при които шофьори влизат в насрещното движение и излизат директно на бул. "Васил Левски", където се озовават отново в насрещната лента. В интерес на истината, зад едно от дърветата на ул. "Царевец" има поставен знак за еднопосочно движение, но е почти невидим за участниците в движението.
Проблем с пътната маркировка има и на кръстовището между ул. "Н. Вапцаров" и бул. "Княз Борис I", където също липсва знак STOP, въпреки че там често има автомобили на КАТ. Според шофьори този знак нарочно не се поставя, а мястото е известно като "хранилка" за някои служители на пътната полиция.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Lipsvashti-znaci-suzdavat-haos-sred-shofyorite-na-ul-Carevec-270731
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.