Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Измамник събира по 5 лева за топлата вода
Автор: Екип Varna24.bg 18:32 / 17.07.2011Коментари ()2300
От няколко дни край басейна с минерална вода на Офицерския плаж се навърта измамник, който "таксува" хората там, оплака се варненка. Мошеникът претендирал, че стопанисва мястото и иска по 5 лв. от пенсионерите, които търсят облекчение за болежките си. Варненци са наясно, че могат напълно безплатно да ползват минералната вода, но идват и хора от провинцията, които не знаят това и е лесно да бъдат подлъгани, алармира будната гражданка. Според нея тарикатът, който бил на видима възраст около 60 години, се хвалел, че заработвал на гърба на старците по 150 лв. на ден. Ако пък те откажели да му платят, заплашвал, че ще източи водата от басейна. Освен това често ни засипва с ругатни, докато търсим лек в басейна, жалва се още потърпевшата.

"Явно някой измамник е намерил начин да припечелва, злоупотребявайки с хората. Басейнът с минералната вода е на разположение на всички, които желаят да го ползват, при това напълно безплатно", коментира в отговор Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионерите, които стопанисват варненския плаж. "Със средства на концесионерите около басейна бе извършен ремонт, сложихме и душове, за да подобрим условията. Дори не сме си и помисляли за каквато и да било такса", категоричен бе Василев. Той препоръча плажуващите, които станат свидетели на измамната схема, незабавно да сигнализират органите на реда.

Репортерска проверка на място показа, че явно не всички ползватели на минералната вода са разбрали за проблема. Идвам тук редовно, но досега никой не се е пробвал с подобни тарикатлъци пред мен, сподели един от мъжете, които често се топят в басейна на мястото, известно сред варненци като Топлата вода.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izmamnik-subira-po-5-leva-za-toplata-voda-271599
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.