Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руски нотариуси завиждат на варненските си колеги
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 18.07.2011Коментари ()1124
Група руски нотариуси от Москва, Орлов, Самара и Красноярск пристигнаха във Варна за обмяна на опит с местните си колеги и изразиха пълно одобрение за организацията на работата им. Те са признали, че завиждат за придобивките им и най-вече достъпа до електронните регистри и националните бази данни за населението и за документите за самоличност.

"Русия е изостанала от България в това отношение", коментира председателят на варненската нотариална колегия Обретен Обретенов. Той допълни, че център на дискусията с руските гости е била българската система за упълномощаване и правилата за купуване на недвижими имоти от чужденци. "На нас все повече ни се налага да виждаме документи, издадени от руски нотариуси и е необходимо да имаме повече информация за техните процедури", коментира Обретенов. Той обясни, че в Русия самите нотариуси са тези, които удостоверяват кръга на наследниците, докато у нас това се прави от общините.

Като цяло срещата е показала, че българската система за работа е по-добра и по-евтина, коментира шефът на местната нотариална колегия. Обретенов допълни, че обмяната на опит с руската страна ще продължи в бъдеще, а вече има подобна практика и с Турция.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ruski-notariusi-zavizhdat-na-varnenskite-si-kolegi-271718
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.