Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наредба ще определя цената на земята под блоковете във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 20.07.2011Коментари ()1067
© Varna24.bg
Изготвяне на наредба за продажбата на земята под блокове възложиха общинските съветници от комисията по "Собственост и стопанство" на кметската администрация във Варна. Повод за това стана внесено искане на местен жител да закупи част от парцела под жилището си на ул. "Царевец". Според съотношението на жилището му към разгърната застроена площ той има право на 4.95 кв.м., пазарната стойност на които е близо 3000 лв. Молбата на варненеца обаче беше отхвърлена от съветниците, които се мотивираха, че е нужно общо решение и затова трябва да се създаде специална наредба.

В нея да се заложи изискването продажбата да се извършва само в случай, че всички собственици в един блок са съгласни да закупят подблоковото пространство. Това предложи Красимир Маринов ("Отечество"), според когото цените трябва да съответстват на данъчната оценка, тъй като на нейна база се продават и общинските жилища. В подкрепа на изготвянето на наредба се изказаха Пламен Андреев ("Глас"), Радослав Коев ("Отечество") и Пламен Начков (БСП).

Съветниците възложиха и оценка за въздействието върху околната среда по повод искането на Пристанище Варна да разположи антени в местността "Манол чешме" край Галата.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Naredba-shte-opredelya-cenata-na-zemyata-pod-blokovete-vuv-Varna-272409
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.