Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Туристите на Златни пясъци пропищяха от паяк
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 24.07.2011Коментари ()853
Туристите в Златни пясъци пропищяха от "паяк"-ът, който шета в курорта. Хотелиери се оплакват, че вдигат автомобилите на туристите веднага след като слязат от возилата.

Проблемът е, че почти никъде в комплекса няма табели, които да упоменават, че зоната се контролира от техническо средство тип "паяк". Поради тази причина и много от гостите не знаят, че спирайки за кратко, ще трябва да платят солидна глоба, за да получат колата си отново, обясняват хотелиерите.

54 лв. е санкцията, която трябва да плати всеки водач, чиито автомобил е вдигнат от "паяк". Цената е почти двойна от тарифата във Варна. Освен това за всеки час престой на превозното средство се плащат по още два лева. Тъй като наказателният паркинг е разположен между двата комплекса Златни пясъци и Ривиера, докато го открият чужденците рядко се отървават с глоба под 60 лева.

Най-честите потърпевши са румънските туристи, тъй като идват на почивка с личните се автомобили. Освен тях с вдигнати возила често се оказват и унгарци и поляци. Гостите са ядосани и недоволни, често вдигат скандали, оплакват се още хотелиерите.

В курорта на ден се вдигат десетки неправилно спрени автомобили. Причината е, че паркоместата са много ограничени, а голяма част от свободните места са платени, тъй като са в непосредствена близост до хотели. Проблемите идват от това, че Златни пясъци има легла за близо 50 000 души, а местата за паркиране са под 2 000.

От "Златни пясъци" АД не коментират темата. Самата дейност пък по репатрирането на Автомобилите е поверена на частна фирма.

Източник: Dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Turistite-na-Zlatni-pyasuci-propishtyaha-ot-payak-273320
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.