Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира черморската седмица на аржентинското танго
Автор: Екип Varna24.bg 13:09 / 29.07.2011Коментари ()703
©
От 1 до 8 август едно от "най-горещите" места на Северното Черноморие - Kaliakria Resort, ще се превърне за втора поредна година в домакин на уникалния за България танго маратон - Black Sea Tango Marathon Holiday. Той ще събере в рамките на една седмица едни от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят.

В магичната атмосфера на Kaliakia организаторите от Tango&Pepper Studio са подготвили нощни милонги, следобедно танго на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40-часовия танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието.

В рамките на черноморското събитие са предвидени интересни семинари, подредени в четири теми, с учители от най-добрите танго училища в Европа. Допълнително са организирани и специални уроци по дамска техника, контактна импровизация и специален курс за танго диджеи. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

В продължение на една седмица световноизвестни диджеи ще забавляват с парчета от автентични колекционерски аржентински танга до модерния електротанго ритъм. Сред специалните гости са дидйеите Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen (DJane), Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola.

Танго маратонът е събитие, което обединява тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години маратоните се превърнаха в едни от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите танго.

Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца. На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010 България за първи път се превърна в част от световната танго сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Startira-chermorskata-sedmica-na-arzhentinskoto-tango-274837
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.