Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дискусия на тема "Аз съм доброволец. А ти?" ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 10.08.2011Коментари ()921
© Varna24.bg
Tази година AIESEC Варна реализира проекта "Аз съм доброволец. А ти?" - във връзка с обявената от ЕС 2011 "Година на доброволчеството". Целта му е популяризирането на доброволческата дейност дейност в България, както и да се даде ясна представа за степента й на популярност сред младите хора.

В продължение на месец и половина студенти - доброволци от различни държави - Полша, Сингапур, Финландия, Словакия, Япония, Унгария и България изготвиха анкетни карти и проведоха социално проучване сред младите хора във Варна относно досега им до доброволчество и мнението им за степента му на развитие у нас. На над петстотинте участници в проучването беше предоставена полезна информация за доброволчески инициативи във Варна и страната. Доброволците, изпълнители на проекта, участваха в кръгла маса съвместно с представители на Младежки Информационен Доброволчески Център, където обмениха опит и добри практики с българските си колеги - доброволци. 

Във връзка с това ние искаме да Ви покажем резултатите от проекта по време на нашата Дискусионна среща ( 18 август, Младежки дом - Варна, зала 12, от 18:00ч). Това ще бъде отворено събитие, на което ще бъдат поканени всички неправителствени организации от Варна и региона. На посетителите ще представим събраната информация от анкетите и ще бъдат дискутирани възможностите за развитието на доброволчестовото в България. Резултатите от анкети, обмен на добри международни практики за доброволчески инициативи от чуждестранните участници, както и информация за протичането на проекта ще бъдат събрани в книгата "Ръководство на доброволеца", която ще може да бъде намерена и в мултимедиен вариант.

Проектът се финансира от Програма "Младежки проект 2011" към дирекция Младежки Дейности и Спорт - Община Варна и с любезното партньорство на Младежки Информационен Доброволчески Център и Радио ORV.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Diskusiya-na-tema-Az-sum-dobrovolec-A-ti-shte-se-provede-vuv-Varna-277764
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.