Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Внимание: Морето става опасно
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 17.08.2011Коментари ()727
© Varna24.bg
В средата на август започват климатични промени, вълнения и ветрове, които правят морето по-опасно. Летовниците по Черноморието трябва още повече да внимават, когато са във водата.

Често в средата на август по-коварни са не бурните вълни, а мъртвото вълнение. Особено ако човек е във водата с надуваеми предмети или е оставил детето си без надзор. Заради повечето туристи и по-големия риск през август, от началото на месеца медицинските екипи на варненските плажове са подсилени и са с по двама реаниматора.

В Бургас от две седмици е въведена глоба за неподчинение на летовниците. Досега обаче няма санкциониран отпускар. Спасителите съветват плажуващите да четат флаговата сигнализация, разположена на гърба на всеки пост и да следят указанията. Много е важно да не се влиза в морето след употреба на храна или алкохол.

Това лято най-много са удавниците във Варна и близките курорти Свети Константин и Елена, Златни пясъци и на Камчия. Досега смъртта си там са намерили шестима души. Всички те са били в неохраняеми зони. В Бургас смъртоносните инциденти са два, а по северното крайбрежие, в Добричка област, има един случай с фатален край.

Опасността, освен от морето, идва и от слънцето. Много често заради жегата се стига до колапси, прегряване и хипертонични кризи.

Източник: bTV



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vnimanie-Moreto-stava-opasno-279726
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.