Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дофинансират маломерни паралелки в четири училища във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 01.09.2011Коментари ()513
© Varna24.bg
Община Варна ще дофинансира съществуването на маломерни паралелки в четири училища във Варненско, решиха на заседание днес общинските съветници от комисията по образование към местния парламент. Съгласно държавните изисквания, за формирането на една паралелка от I до IV клас са необходими поне 16 деца, а от V до VIII - 18.

Традиционно маломерни или слети паралелки има в училищата в селата Тополи и Константиново, където се обучават деца от района. През новата учебна година в основно училище "Христо Смирненски" в Тополи не достигат 5 деца за пълни паралелки, а в ОУ "Климент Охридски" в Константиново - 80 малчугана.

По-малки класове ще има и в Оздравителното училище "Д-р Никола Димитров" във Варна където са необходими 34 деца. Само един ученик не стига, за да се запълни паралелката от единадесетокласници в СОУ "Елин Пелин" в морския град.

За нормалното функциониране на училищата за учебната 2011/2012 година трябва да бъдат отпуснати общо 103 000 лева. От тях 41 000 трябва да бъдат заложени в бюджета за тази година, а останалите 62 000 лв. - за следващата. За да стане факт днешното решение, трябва да бъде одобрено на заседание на комисията по финанси, както и на сесия на Общинския съвет.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dofinansirat-malomerni-paralelki-v-chetiri-uchilishta-vuv-Varnensko-284094
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.