Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тръгва подписка за отделянето на "Виница“ като самостоятелен район
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 02.09.2011Коментари ()4947
© Impact Press Group
Снимка Архив
Обществен съвет от жители на кв. "Виница" стартира подписка с искане за референдум за обособяването на квартала и вилните зони около него като отделен административен район. Началото на подписката ще бъде дадено тази вечер в 18:30 часа.

Първоначално подписите ще се събират от ръка на ръка, а след около месец инициаторите планират да дежурят в центъра на квартала. Това обясни председателят на инициативния комитет Георги Козарев.

Район "Приморски", в който влиза и кв. "Виница", е най-големият административен район на територията не само на Варна, но и на цялата страна. В него живеят над 20 000 души. От години той се дели на две части: градска част и вилни образования.

Проблемите между двете структури са съвсем различни. В града се борят да осигурят запазване на зелените площи и осигуряване на нови места за паркиране. Ние имаме зеленина, но нямаме асфалт, коментира Козарев.

По думите му, за решаване на проблемите на кв. "Виница" е необходима нова административна структура, която да се грижи за района. Така хората очакват техните искания за решаване на тежките инфраструктурните проблеми да бъдат чути.

Козарев посочи още, че очакванията са му към искането да се присъединят около 5000 души. Подписката ще бъде внесена първоначално в Общинския съвет. Инициаторите предвиждат още да отнесат въпроса и до Министерски съвет и парламента, тъй като за реализирането на идеята им е необходима и промяна в Закона на административно-териториалното устройство.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Trugva-podpiska-za-otdelyaneto-na-Vinica-kato-samostoyatelen-raion-284221
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.