Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Евродепутат: Комисията по рибарство ще обсъди случаите на мъртви делфини
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 07.09.2011Коментари ()600
© Varna24.bg
Въпросът със зачестилите случаи на мъртви делфини по Българското Черноморие ще бъде разгледан в Комисията по рибарство на ЕП. Това съобщи евродепутатът от групата на социалистите Илияна Йотова.

По думите й с този проблем са се сблъсквали и други страни, но според нея Агенцията по рибарство и аквакултури в България не върши своята работа. "След всичко това, което се случи в България, те излязоха с едно единствено изявление, за да кажат, че ще увеличат своя контрол. Как точно ще го направят, разбира се, не казаха, защото това е доста несериозно като послание от тяхна страна. Просто трябва да се види, какъв е проблемът и с помощта, ако трябва и на европейските структури, той да бъде решаван. Затова този въпрос ще стои на вниманието на Европейската комисия по рибарство през тази седмица. В никакъв случай аз няма да оставя нещата дотук, защото има съвсем цивилизовани начини, чрез които можем да разрешим онова, което се случва в Черно море", подчерта евродепутатът.

Йотова допълни, че в обсъждането на въпроса трябва да бъдат защитени страните както на рибарите, така и на екозащитниците. Тя уточни, че приоритет в работата й през настоящия парламентарен сезон на ЕП ще бъде приемането на доклада й за Черно море през следващата седмица на заседанието в Страсбург. Йотова припомни, че целта на този доклад е Черно море да заеме своето достойно място в европейската рибарска политика, което означава повече средства за екология и за развитието на рибарската промишленост. Докладът е гласуван в парламентарната комисия по рибарство с мнозинство, уточни Илияна Йотова.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 11
15.06.2012 »
03.05.2012 »
20.04.2012 »
18.04.2012 »
18.11.2011 »
20.09.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Evrodeputat-Komisiyata-po-ribarstvo-shte-obsudi-sluchaite-na-murtvi-delfini-285291
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.