Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Къща изчезна от двора на варненка насред ромската махала
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 13.09.2011Коментари ()1603
© Varna24.bg
Снимка Архив
Варненка алармирала администрацията на район "Одесос", че къщата в имота й на ул. "Петко Напетов" №56 някак е изчезнала от двора. На нейно място изникнали стоманобетонна настилка и армировка за колони, с които неизвестни строители явно положили основите за чисто нов градеж "на калкан" със съседните постройки.

В отговор на постъпилата жалба от съсобственичката на имота служители на централния варненски район извършили проверка и констатирали "частично изграден строеж с неизвестно предназначение". Неизвестни се оказали и възложителят на строежа, и изпълнителите му. Освен това нямало и следа от евентуален надзор на обекта. Съседите от ромската махала твърдели, че са в пълно неведение кой и защо строи къща в чужд двор. В пълна мъгла било обвито и премахването на съществувалата по-рано сграда.

От администрацията на "Одесос" съставили акт за спиране на мистериозното незаконно строителство. Предстои заповед за забрана на градежа да издаде и кметът Кирил Йорданов, след което преписката срещу неизвестен извършител ще бъде изпратена на Регионалната дирекция за национален строителен контрол.

Всъщност това далеч не е първият строеж в сърцето на "Максуда", за който никой не иска да поеме отговорност. Големите ромски фамилии експедитивно застрояват всяко парче земя в махалата, което не се обитава от своите стопани, или свиват гнездо в някоя от изоставените постройки.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kushta-izchezna-ot-dvora-na-varnenka-nasred-romskata-mahala-286851
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.