Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Онлайн уроци сменят учителите в клас
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 16.09.2011Коментари ()1455
© Impact Press Group
Онлайн уроци ще могат да заменят преподавателите в клас до 2 години като част от въвеждането на електронното правителство в държавата. Това каза вчера образователният министър Сергей Игнатов.

Всички уроци и тестове към тях ще бъдат качени в електронен вид, като по този начин няма да има разлика между обучението в клас и това по интернет. Целта е, ако децата са отсъствали от час, да могат по електронен път да се запознаят с уроците.

Родителите от своя страна ще имат достъп до целия учебен процес, а не само до оценките и отсъствията на хлапетата си.

"Трябва да направим тази първа крачка - да създадем електронната магистрала, по която ще се случи най -доброто за нашите деца", заяви Игнатов.

Проектът за информационни и комуникационни технологии в образованието е от 2008 г. и беше временно спрян заради одити. Сега работата по него се възстановява. По думите на Игнатов трябва да се създадат условия, за да може след 5-6 години да има добра електронна среда за обучение в училище.

Има решение на политическо ниво образованието да се превърне в първостепенна важност, а сега то е трето по бюджет, заяви още просветният министър. Той подчерта, че ако искаме да се борим за първите места в Европейския съюз, трябва да модернизираме системата. Игнатов обясни, че по-големите инвестиции ще се отразят на благосъстоянието на работещите в нея.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Onlain-uroci-smenyat-uchitelite-v-klas-287828
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.