Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Николай Апостолов: Общинският съвет съумя да запази нивата на местните данъци и такси, въпреки кризата
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 20.09.2011Коментари ()1324
©
Варненски общински съвет съумя да запази нивата на местните данъци и такси, въпреки кризата, в това число и туристическият данък, който касае голяма част от жителите на морския град. Това каза Николай Апостолов, председател на Общински съвет - Варна и водач на листата на ПП ГЕРБ Варна за общински съветници.

Николай Апостолов посочи, че в условията на криза, са запазени и социалните придобивки на гражданите. Той отбеляза със задоволство, че въпреки тежката икономическа ситуация е намерен механизъм и по линия на публично-частното партньорство са реално изградени 400 изцяло нови места в детските градини. Председателят на ОбС Варна припомни, че на сесията на местния парламент през месец юни е гласувано изграждането на още 200 такива места, които ще бъдат факт, най-късно в началото на следващата година.

Апостолов определи като решителни крачките в посока преодоляването на недостига на места в детските градини във Варна, като уточни, че към момента извън общинските детски градини остават около 700 варненчета. По линия на публично-частното партньорство ще бъде изградена и изцяло нова сграда на училище "Васил Левски" в кв. Аспарухово. Апостолов посочи, че със съвместните усилия на изпълнителната власт в лицето на кмета, ОбС и на правителството на ПП ГЕРБ в много кратки срокове са постигнати забележителни успехи, които от дълго време са коментирани, но не са ставали факт. Сред тези успехи са връщането на управлението на историческото ядро на Морската градина на Община Варна, управлението на Аспарухов парк. Решено е да бъде прието дарение от Министерство на отбраната на имоти в размер на 180дка на южния бряг на езерото и в местност Черноморец в Аспарухово. Идеята е на езерото да бъде изградена модерна база за морски спортове.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nikolai-Apostolov-Obshtinskiyat-suvet-suumya-da-zapazi-nivata-na-mestnite-danuci-i-taksi-vupreki-krizata-288881
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.