Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
75 души са спасени от удавяне това лято на плажовете, според статистика
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 20.09.2011Коментари ()732
© Varna24.bg
75 души са били спасени от удавяне това лято на плажове във Варна и курортите. Това сочи статистиката на ДКЦ 1 "Света Клементина", който шеста година отговаряше за медицинското обслужване в региона. 58% от спасените са били деца до 18 години, а 1,6% - хлапета до 2 години. Трима малчугани на възраст между 12 и 15 години, както и една 40-годишна шуменка са били извадени от клинична смърт.

Неводните инциденти са били 126, показват още данните. 7-годишно момче е било на косъм от фатален край в резултат на тежък алергичен шок до яхтеното пристанище на Златните. 81-годишен мъж с пейсмейкър пък е получил сърдечна криза. Най-малкият пациент е бил на 1 година, доведен с температура на плажа. Оказана е била помощ и на 5-годишно момиче от София без родители на брега. Според статистиката 20 души са колабирали на плажа, сред тях е била и бременна жена от Варна. Плажуващите с топлинни удари са били 7, от които две деца и отново бременна жена.

Въпреки инцидентите летовниците тази година са били по-дисциплинирани, твърди д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ1 "Св. Клементина". Според него по-гъвкавата организация и подобрените условия, осигурени от концесионерите, са дали резултат.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/75-dushi-sa-spaseni-ot-udavyane-tova-lyato-na-plazhovete-spored-statistika-289102
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.