Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борислав Гуцанов ще води червената листа във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 21.09.2011Коментари ()2835
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Водач на листата за общински съветници от БСП ще бъде кандадатът за кмет на Варна и градски лидер на партията Борислав Гуцанов. Втора е проф. Анелия Клисарова, ректор на Медицинския университет, следвана от кмета на район "Приморски" Пламен Градинаров и доц. Лидия Петкова, началник на отделението по урология в болница "Св. Анна". На пета позиция е журналистката Светлана Такева, която води младежите в БСП-Варна. Шеста в листата е районният кмет на "Младост" Йорданка Юнакова. След нея се нареждат червените легенди Димитър Чутурков и Аврам Тодоров. Досегашните общински съветници проф. Николай Джагаров и Пламен Начков са съответно на девето и десето място. Извън десятката са досегашните общинари Панко Анчев, и Анна Радева.

"Листата ни е много премерена, в нея фигурират само хора с голям авторитет. Имаме двама професори и двама доценти", изтъкна Борислав Гуцанов.

Той заяви, че е избран за кандидат-кмет след много демократични вътрешно-партийни избори. На въпрос защо кандидатурата му беше обявена в последния момент въпреки че отдавна се знаеше за амбициите му за кметската надпревара, Гуцанов отговори, че БСП "не е генералска партия и в нея има ясни правила". "Лошото е, че през това време много партии и хора започнаха да спекулират относно участието на БСП в местния вот. Ако някой е искал да бъде подкрепен от партията за кандидат-кмет, да е станал неин член с всичките й негативи и позитиви", коментира червеният кандидат. Претендентът за мястото на Кирил Йорданов разкри, че на тези избори ще бъде подкрепен от около 20 политически сили. "Основният носител обаче си остава БСП. Нейната роля не бива да се омаловажава, както направиха други хора през годините", каза Борислав Гуцанов.

Градският лидер на БСП за пореден път разкритикува работата на Общинския съвет, чийто председател беше той преди акция "Медузи". Според Гуцанов тази операция преди година и половина е била организирана единствено за да бъде свален от председателското място и властта в града "по насилствен път и чрез полицейски методи" да бъде взета от ГЕРБ.

"Червеният" лидер каза още, че по време на управлението на Тройната коалиция Варна е получила 15 млн. лева държавни пари, които са били инвестирани както в инфраструктура, така и благоустрояване и здравеопазване. "От началото на управлението на ГЕРБ реално отпуснатите, а не обещаните, средства са едва около 2 милиона и то от необходимите 800 млн. лева за инфраструктура", отбеляза Гуцанов.

Той изрази възмущението си от факта, че държавата заделя милиони левове за зала "Армеец", метрото, околовръстния ринг на София, а на Варна не се обръща никакво внимание. "Местният шовинизъм трябва да е вдигне, а не да се крием като мишки", категоричен е градският лидер на БСП.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 390
18.12.2011 »
09.12.2011 »
05.12.2011 »
29.11.2011 »
25.11.2011 »
22.11.2011 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Borislav-Gucanov-shte-vodi-chervenata-lista-vuv-Varna-289279
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.