Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затвор за софиянец, откраднал телефона на 13-годишен варненец
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 30.09.2011Коментари ()679
©
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд наложи ефективно наказание на младеж от София за присвояване.

За извършеното от 26-годишния М. Ангелов на 3 януари т.г. присвояване, в условията на опасен рецидив, той бе осъден на 3 години и четири месеца затвор, който да изтърпи при първоначален строг режим.

Няколко дни преди настъпването на новата година подсъдимият се запознал в интернет зала с 13-годишно момче от Варна, пред когото споделил, че е настанен за оперативна интервенция в Окръжна болница. Случайно на 3.01.2011 г. подсъдимият Ангелов срещнал в центъра на града същото момче, заприказвал го и продължил да се разхождат с него. Малолетното момче споделило, че получило като подарък от майка си нов мобилен телефон, без сим-карта. Подсъдимият поискал да проведе разговор от чуждия телефон, поставил своята сим-карта и имитирайки разговор бързо се изплъзнал от погледа на 13-годишното момче. Присвоеният чужд мобилен телефон е на стойност 236 лв. По-късно полицията открила подсъдимия в болницата и той признал за извършеното. 26-годишният младеж е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността на гражданите.

Варненският районен съд осъди 26-годишният М. Ангелов да заплати на гражданския ищец (пострадалото момче) сумата от 236 лева като обезщетение за претърпените имуществени вреди. В негова тежест са държавната такса върху уважения искове и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zatvor-za-sofiyanec-otkradnal-telefona-na-13-godishen-varnenec-291604
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.