Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Педиатри: Вирус в ухото масово разболява децата
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 04.10.2011Коментари ()784
© Impact Press Group
Вирус в ухото масово разболява децата, алармираха педиатри. Болестта започва като леко неразположение, но после инфекцията обхваща гърлото и ушите. Времето вече е непостоянно, а и хлапетата играят с общи играчки, обясниха джипита. Най-много боледуват децата, които сега тръгват на градина и имунната им система няма защита. Групите в градините олекват с 2-3 деца на ден, разказаха от забавачките.

Експерти съветват малките деца да се ваксинират с противогрипна ваксина. Допълнителен риск е, че не са се срещали с грипните щамове, които вече трета година са причина за грипни епидемии. За да се ваксинира, детето трябва да е напълно здраво и да няма оплаквания през последните 10 дни.

Родителите да чистят нослетата на децата, за да не се стича секретът назад по евстахиевата тръба и заразата да обхване цялата носоглътка, съветва д-р Румяна Илиева от ДКЦ 12 в столичния квартал "Люлин". Колежката й д-р Саша Порязова, специалист по педиатрия от ДКЦ 5 в кв. "Мусагеница", пък допълни, че е редно родителите да дават на малчуганите си хомеопатични лекарства за засилване на имунната система. Много ефикасен бил прополисът с ехинацея. В аптеките има и детски хомеопатичен препарат, който обаче трябва да се пие в продължение на 3 месеца.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pediatri-Virus-v-uhoto-masovo-razbolyava-decata-292640
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.