Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проект подготвя младите варненци как да кандидатстват за работа
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 11.10.2011Коментари ()758
© Varna24.bg
30 младежи от Варна преминават обучителен курс "Как да кандидатстваме успешно за работа" по проект "Доброволци в подкрепа на кариерното развитие на младите хора", финансиран от община Варна.

Проектът се реализира от Сдружение «Е-Регион Варна» в контекста на Европейската година на доброволчеството 2011 и е насочен към един от най-наболелите проблеми пред младежката политика и на регионално, и на национално ниво - младежката безработица.

Методиката, на която се базира проекта е обучение, насочено към придобиване на конкретни ключови компетенции, търсени от работодателите, съчетано с практически съвети и указания как да се кандидатства за работа. Прилаганият подход е обучение на млади обучители с цел впоследствие да се достигне до по-голям брой младежи и да се повиши информираността им как успешно да кандидатстват за работа и какви умения са нужни, за да са конкурентноспособни в съвременните пазарни условия.

Младежите ще проведат 3 семинара с по 20 участника и младежки форум на кариерата в град Варна, където ще влязат в роля на обучители, като демонстрират пред своите връстници как да подготвят документи за кандидатстване за работа и какво поведение да изберат по време на интервю с работодател. Участниците в семинарите също ще имат възможност да се включат в демонстрациите и да дадат своята оценка и коментари.

Основните резултати, които се търсят с реализацията на проекта са стимулиране на доброволчеството в сферата на неформалното образование, провокиране на инициативата на младежите при търсене на работа и тяхната предприемчивост, стимулиране на конкурентния дух и лидерската изява на младите хора.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Proekt-podgotvya-mladite-varnenci-kak-da-kandidatstvat-za-rabota-294809
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.