Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Санкционират архитекта на "Приморски"
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 18.10.2011Коментари ()1296
© Varna24.bg
Административно-наказателно производство е образувано срещу главния архитект на "Приморски". Причината е неправомерно издадено строително разрешително за лека постройка, която не подлежи на узаконяване. Това съобщи Галин Баев, шеф на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Североизток.

Въпросното строително разрешително за градежа ще бъде отменено, а на архитекта на най-големия варненски район ще бъде наложена глоба от 1000 лв. Административното наказание е резултат от извършените планови проверки през третото тримесечие на тази година, с които ДНСК следи дали дейността на общинските администрации е съобразена с разпоредбите на Закона за устройство на територията.

През изминалия 9-месечен период строителният контрол е предприел общо 274 планови комплексни проверки на общински и районни администрации в страната. За установени нарушения на ЗУТ са образувани 159 производства, 134 от които са приключени с издаване на наказателни постановления или резолюции за прекратяване, сочи справка на ДНСК.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sankcionirat-arhitekta-na-Primorski-296821
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.