Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отводняването на мазета и къщи в Добричко продължи дни след бурята
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 21.10.2011Коментари ()854
© Impact Press Group
Отводняването на мазета и къщи в Добричка област продължи дни след бурята и е почти към финал. Вчера е имало 10 случая на отводняване, ден преди това - 17, днес - 1 и с това спасителните дейности приключват, заяви комисар Димчо Симеонов, началник на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич.

В дните след бурното време, придружено на места със снеговалеж или дъжд и много силен вятър, все още имаше в района доста адреси за отводняване - в Добрич, в общините Шабла (селата Езерец, Крапец), Каварна (Камен бряг, Свети Никола, Българево, Раковски). Около 35-36 души от Районните пожарни служби и Спасителния отряд в Добрич са работели по отводняване по тези места. Освен частни домове, дворове и избени помещения, бяха отводнявани болниците в Шабла и Балчик, техникумът, читалището и подлез в Каварна, детска градина в село Септемврийци.

В "Двореца" в Балчик успешно е приключила акцията по премахване на прекършено дърво с огромни размери, което е създало опасност. От там изказват специална благодарност на аварийния екип, справил се с нелеката задача. След утихването на времето в областта обаче са започнали отново случаите на пожари в сухи треви заради нерегламентирано опалване на стърнища, защото в много общини все още се жъне царевица, отбеляза комисар Симеонов. Днес в Добрич е бил подаден сигнал за пожар в района на бистро "Виста". Пожарът в сухи треви е в района на Балчик.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Otvodnyavaneto-na-mazeta-i-kushti-v-Dobrichko-produlzhi-dni-sled-buryata-297937
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.