Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна отряза стипендиите на студентите
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 27.10.2011Коментари ()3403
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вместо 10 годишни стипендии в размер на 1200 лв., тази година ще бъдат връчени само 4, съобщават от варненските студентски съвети и националното им представителство след среща с местната власт. Информацията потвърди администраторът на НПСС Мариян Ников.

"Не е коректно, защото има много области, а нашата е само икономическата. Винаги могат да решат, че има по-интересни за обществото направления и да не ни оценят по достойнство. Твърде малко са признанията. Не ни обясниха защо. Може и да няма пари, но като се огледаме - за много неща всъщност има...", коментира председателката на студентския съвет в ИУ Адриана Митева.

По този начин най-малко един ВУЗ би останал без награден представител, тъй като висшите училища в града са 5. Може и да има по две-три възнаграждения за един университет, което автоматично лишава останалите от подобна възможност. За това и младежите се чувствали демотивирани за участие в надпреварата, става ясно от техни разговори - изненадали ги в последния момент.

"Целта на годишните поименни награди на Община Варна за студенти от варненските ВУЗ-ове е да изрази признание за постигнати високи резултати в съответните области, както и да поощри и популяризира постиженията им", гласи статутът. Наградите се присъждат за участие в международни и национални олимпиади и конкурси при класираните на I, II или III място, както и при отлично представяне на научни форуми.

В процедурата могат да участват студенти, които имат успех не по-нисък от "много добър" (5,00) от предходната учебна година.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-otryaza-stipendiite-na-studentite-299655
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.