Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бойко Борисов: Спешната помощ ще премине към областните болници, това ще удвои заплатите на лекарите
Автор: Екип Varna24.bg 13:06 / 03.11.2011Коментари ()1113
© Varna24.bg
Спешната помощ ще премине към областните болници - това ще удвои заплатите на лекарите, които се занимават с тази дейност, каза премиерът Бойко Борисов, който откри отделение по хемодиализа в "Пирогов".

Той допълни, че се консултира с директорите на големите болници, тъй като са в системата от години, и всички са на мнение, че Спешната помощ трябва да отиде към областните центрове. Тогава и заплатите там ще се увеличат.

Парите за Спешна помощ ще останат за сметка на държавата, уточни здравният министър Стефан Константинов. Ще има ново оборудване и нова техника за линейките. Всичко това може да се случи за една година, но ще даде резултати след две-три години.

"Така че може да считате, че реформата в тази област, е започнала, но понеже е много важна, искам да сме максимално сигурни, че стъпваме на проверено и здраво решение", каза още Бойко Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Speshnata-pomosht-shte-premine-kum-oblastnite-bolnici-tova-shte-udvoi-zaplatite-na-lekarite-301743
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.