Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови награди за ученици от НУИ "Добри Христов" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 14.11.2011Коментари ()974
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГИ"Д-р Иван Богоров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Във Варна се проведе ІV издание на фолклорния конкурс " С песните на Соня Кънчева". Организатори на конкурса са: МОНМ, Национален дворец на децата, Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" - Варна. Конкурсът се осъществи с подкрепата на Обществен фонд за гражданите на Варна, РИО на МОНМ - Варна, Синдикат на българските учители, Община Варна и др.

Целта на конкурса е да се възкреси споменът за народната певица Соня Кънчева и нейните песни, както и да се популяризира уникалния по своята същност фолклор на Варненския край и да се предостави възможност на млади дарования да изявят творческия си потенциал.
Участниците се състезават в различни категории и възрастови групи , в 3 раздела - вокален, инструментален и музикален ансамбъл.

Журито удостои с І награда и златен медал 10 ученици от НУИ "Добри Христов" - Варна, специалност народно пеене с преподаватели : П. Тодорова, Д. Дамянова, Й. Неделчева, Ж. Райчева, Т. Илчева ; 5 - с първа награда, трима - с втора награда.

Атина Дойчева /Х клас/ получи специалната награда на конкурса - запис на народна песен.

Награди получиха и възпитаници на Школата по народно пеене към УН при НУИ "Д. Христов" - Варна, както и ученици от класовете на Д. Инджова , Д. Железов, С. Симеонов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-nagradi-za-uchenici-ot-NUI-Dobri-Hristov-Varna-304653
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.