Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
16-годишна вече е многодетна майка с три деца
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 25.11.2011Коментари ()826
© Varna24.bg
Шестокласничка от пазарджишкото село Черногорово ще става майка. Новината беше потвърдена и от учители на момичето.

Девойката, която е от смесен брак, дълго време не ходела на училище и никой от преподавателите не знаел истинската причина за отсъствията й.

"Мислехме си, че не идва, тъй като се е разболяла от хепатит от пламналата в махалата епидемия, но когато поискахме извинителна бележка от родителите й, майка й дойде и ни каза защо дъщеря й не посещава учебни занятия", коментира директорката на прогимназията в селото Иванка Телбизова. Тя и колегите й не останали много шокирани от бременността на девойчето, тъй като и сестра й се задомила в осми клас, без да завърши образованието си.

"И по-малката е проблемно дете. Бяга от училище, повтаряла класове, докато живеели в Пазарджик, и за да я откъсне от лошата среда на влияние, майка й решила да се преместят в Черногорово, но и тук поведението на дъщеря й не се променило и ето че дете ще ражда дете", възмущават се преподаватели.

От пазарджишката общинска дирекция "Социално подпомагане" от началото на годината са преброили 31 малолетни и непълнолетни родилки. За да проверят как се развиват новородените и дали няма риск за живота и здравето им, от местния отдел "Закрила на детето" наблюдават семействата до навършване на пълнолетие на майката. 

За всеки отделен случай се подава сигнал и до прокуратурата. В региона за 2010 г. са регистрирани общо 269 родилки на възраст от 15 до 17 години, а под 14-годишните са 19 на брой. Има и невръстни майки на по 13 години, а 16-годишна вече е многодетна с трите си отрочета.


Източник: в. "Монитор"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/16-godishna-veche-e-mnogodetna-maika-s-tri-deca-307689
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.