Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненци не искат да купуват имоти от банки и частни съдебни изпълнители
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 28.11.2011Коментари ()1421
© Varna24.bg
Варненци не искат да купуват имоти от банки и частни съдебни изпълнители. Причината е, че силно се притесняват от това дали върху недвижимостта няма да има тежести, а желанието им е веднага да влязат във владение, обясни председателят на съвета на регионалната колегия на Камарата на независимите оценители в България Дарина Бобева.

Точно този тип продажби, особено чрез съдия-изпълнител, почти нямат потенциални купувачи, коментират специалистите. Те се предлагат многократно след непрекъснати корекции на цената и при доста големи отстъпки от пазарните цени. Дори и по-ниските стойности не могат да привлекат интереса на купувачите. А отбивите не са никак малки. Още при първоначалната оценка на този тип имоти се залага средно с около 30% по-ниска цена, посочи Бобева.

По-ниските оферти са продиктувани именно от възможностите за тежести върху недвижимостта, както и от бързите срокове, в които трябва да се реализира продажбата, обясни експертът.
На свободния пазар, за да се достигне реалната пазарна стойност, обикновено отнема до година-година и половина, за разлика от 2008 г., когато това се случваше за около месец. При този тип имоти обаче няма толкова време за изчакване, поради което се налага и те да се продават с доста големи корекции.

Масово купувачите в момента очакват много по-големи отстъпки от обявената продажна цена, забелязва се още на пазара на имоти във Варна. Търсещите имоти са с нагласата, че заради свития пазар ще могат да извиват ръцете на продавачите и те ще свалят поне 10-15%. Собствениците обаче не се огъват и са склонни да свалят максимум до 5% от офертите си.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-ne-iskat-da-kupuvat-imoti-ot-banki-i-chastni-sudebni-izpulniteli-308523
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.