Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сдружението на писателите във Варна нарасна с още 13 новоприети творци
Автор: Екип Varna24.bg 10:30 / 29.11.2011Коментари ()1184
Ноемврийската творческа програма на Сдружението на писателите във Варна завърши на 25 ноември с представянето на новия роман на Павлина Циганчева "На гурбет". Вечерта на 18 ноември в Дома на писателя бе посветена на творчеството на поета Симеон Илиев по повод неговата 70-годишнина, а на общо събрание на сдружението седмица по-рано бяха приети за членове още 13 творци, трима от които са и членове на Съюза на българските писатели - Владимир Стоянов, Красимир Бачков и Мариян Желев. В първия лиричен петък в началото на ноември Владимир Стоянов представи своята нова книга със стихотворения "По водата ли писах".

Интересни прояви предлага и творческата програма на Сдружението на писателите през декември. Още в петъчната вечер на 2 декември от 18 часа в Дома на писателя ще представи своята нова книга със стихотворения "Аутопсия на зимните миражи" поетът Валери Станков. На 9 декември в същия час отново там ще бъдат официално представени и ще прочетат свои творби новоприетите членове на сдружението, а петъчната вечер на 16 декември е посветена на хумора и сатирата. Свои творби ще четат присъстващите сатирици от сдружението, след което всички ще се повеселят заедно по повод наближаващите коледни и новогодишни празници. В съботния следобед на 17 декември от 16 часа в залата на Дома младите творци от Детска литературна школа "Движение" към Сдружението на писателите с ръководител Мариан Желев и младите художници от Детска художествена школа "Идея" ще представят през свой поглед новата книга за деца на Руска Даскалова "Златно слънце грее".

Творци от Сдружението на писателите са включени и в Рождественския салон на изкуствата във Варна през декември с покровителството на кмета на Варна Кирил Йорданов и с благословията на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит д-р Кирил.

На 12 декември от 18 часа в Арт студиото на Радио Варна е предвидена творческа вечер на Илиян Троянски, а на следващата вечер отново там и по същото време - творческа вечер на Красимир Машев. На 22 декември пак там в същия час ще има премиера на книгата на литературния критик Ангел Дюлгеров "Паралелни светове. 10 очерка за съвременни български писатели". На 23 декември от 17:30ч. в Дом "Тракия" на бул."Владислав" №61 ще има паметна вечер, посветена на емблематичния варненски поет Емил Иванов.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sdruzhenieto-na-pisatelite-vuv-Varna-narasna-s-oshte-13-novoprieti-tvorci-308703
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.