Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Франция иска арест и екстрадиция на трима български сводници
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 05.12.2011Коментари ()951
©
На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокурор при Окръжен съд в Страсбург, днес Варненският окръжен съд задържа под стража Ангел Петр. от Суворово и Мирослав Мир. от с.Кипра, община Девня. Всеки един от тях е разследван от компетентните френски власти за утежнена форма на сводничество и трафик на десетина жени, принуждавани да проституират във Франция.

Според френските власти, още от месец май тази година Гранична полиция в Страсбург е започнала да разследва дейността на българска сводническа мрежа. Според разследващите, престъпната група била ръководена от Мирослав, който отвеждал момичетата първо в Германия, а след това и във Франция. Посочвал им местата, където е трябвало да проституират, давал им е наставления и изисквал от всяка една по 100 евро на ден. Освен това, властите във Франция установили, че Мирослав и негови двама помощници Йордан и Светльо, упражнявали физическо насилие над принуждаваните към проституция българки. Отново според европейския документ, мъжете били подпомагани от любовниците си, които също били проституиращи, но в Германия. Мъжете и проститутките обитавали American Hotel в Willstatt Германия. Била изградена стройна структура за извеждането на жените от България, за контролиране на всекидневната им "работа", за отчитането на заработените пари и за изпращането им в България чрез Western Union. В ЕЗА, издадена спрямо Ангел се посочва, че той е подтикнал към проституция във Франция две жени и в тази си дейност бил подпомаган от друга българка.

Спрямо съпругата на Мирослав - Павлина, също има издадена ЕЗА, но Варненският окръжен съд определи тя да търпи втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест". Основание за това съдът намери в необходимостта жената да се грижи за двете деца на семейството, едното от които е само на 3 години. Френските власти твърдят, че Павлина е била в течение на дейността на мъжа си, както и на доходите, придобити от проституиращите момичета, които тя харчила в България.

За да определи първоначален арест за Ангел и Мирослав, както и "домашен арест" за съпругата му Павлина, ВОС се съобрази с изискванията на ЗЕЕЗА. ЕЗА на всеки един от тримата съдържа всички атрибути, посочени в закона. Освен с тежестта на деянията, за които българите ще бъдат разследвани и изправени на съд във Франция, варненският съд се съобрази и с необходимостта да осигури присъствието на Ангел, Мирослав и Павлина при разглеждането на ЕЗА по същество. Тези заседания ще бъдат насрочени от ВОС в 7-мо дневен срок.

Днешните определения на първата съдебна инстанция подлежат на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна на 13 декември 2011 година, от 10,00 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Franciya-iska-arest-i-ekstradiciya-na-trima-bulgarski-svodnici-310470
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.