Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С водосвет и курбан ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата "Св. Николай Чудотворец" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 06.12.2011Коментари ()1270
Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил ще отслужи празничната Света Литургия в морския храм "Свети Николай" на град Варна.

Православната църква прославя Свети Николай Мирликийски Чудотворец, Никулден. Във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия и се правят водосвети и курбани за здраве и успех. В църквата "Св. Николай Чудотворец" или както е известна сред Варненци - Морският храм, са изложени и частици от мощите на светията.

С водосвет и курбан, по традиция, ще бъде отбелязан храмовият празник църквата църквата "Св. Николай Чудотворец" във Варна.

По традиция във Варна сутринта в деня на празника моряците и рибарите също се събират на литургия в моряшкия храм "Свети Никола". После на групи се отправят към лодкостоянките на Траката, стария канал море-езеро и рибарските селища край Варна. Там започва празникът с рибена чорба и бяло вино.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-vodosvet-i-kurban-shte-bude-otbelyazan-hramoviyat-praznik-na-curkvata-Sv-Nikolai-Chudotvorec-vuv-Varna-310567
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.