Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наказаха младежи, крали метални детайли от трасе на НКЖИ
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 07.12.2011Коментари ()586
©
По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи наказания на двама младежи от Белослав за опит за кражба на метални детайли от трасе, собственост на Национална компания железопътна инфраструктура. 7 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което да бъде отложено с 3 год. изпитателен срок - това е наказанието за 26-годишния Я. Георгиев. Непълнолетният му съучастник - А. Т. на 17 години, бе осъден на "обществено порицание", което да бъде изпълнено чрез обявяване в кметството по местоживеене.

На 04 април т.год. двамата подсъдими, след предварителен сговор с още едно лице и като ползвали чужд лек автомобил, отишли до бетонен канал в землището на село Тръстиково, в района на междугарието Синдел - Разделна, където предполагали, че може да има желязо или положени кабели. Като използвали технически средства - 2 броя чукове, те разрушили бетонни капаци на кабелно трасе и отнели 24 бр. специфични технически детайли ("П"-образни метални профили), собственост на Национална компания железопътна инфраструктура. Общата стойност на откраднатите детайли е 336 лева. Деянието останало недовършено, тъй като полицейски патрул забелязал подсъдимите в момента, когато товарели отнетото чуждо имущество в оставения на разстояние лек автомобил.

Двамата подсъдими са неосъждани досега. По отношение на третия им съучастник делото ще бъде разглеждано по общия ред от друг съдебен състав. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nakazaha-mladezhi-krali-metalni-detaili-ot-trase-na-NKZhI-311006
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.