Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненци се побъркаха: Психар копае гроб пред дома на бившата
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 12.12.2011Коментари ()1276
© Народно дело
Все по-варварски методи за насилие измислят варненци, които избиват комплексите си върху жените у дома, твърдят специалисти. Оказва се, че в сравнение с миналата година тазгодишните случаи като брой не са се увеличили кой знае колко, но за сметка на това примерите са доста по-ярки и смразяващи. Когато поредната жертва на психически тормоз прекрачва прага на "SOS - семейства в риск", разказва, че преди време успяла да намери сили у себе си и да се раздели с приятеля си, който се държал с нея твърде авторитарно.

Въпреки че по време на връзката си той не я пращал в болница, смляна от бой, давал заявки, че не приема нищо друго от нейна страна освен пълно подчинение. Когато се оказал зарязан, мъжът започнал да копае макети на гробове под терасата и пред дома й, като изпипвал "произведенията си" до последния детайл - с надгробни плочи, кръстове и, разбира се, табелка с нейното име, дата на раждане и смърт. Колкото и да били отвратителни находките пред вратата й, жената се надявала, че щом емоцията от раздялата стихне, ще спрат и извращенията. Вместо това те продължавали да се появяват пред жилището й със смразяваща упоритост, което още повече затвърдявало усещането, че заканите биха могли да бъдат реализирани. Така както в друг случай съпруг, малтретирал жена си през целия им брак, отнел живота й с куршум, когато тя решила да го напусне, или дамата, която била осакатена от съпруга си, след като избягала в друго село, но той я намерил и смлял от бой, а в гроба пратил още двама. "До такава степен ескалира агресията, когато насилникът види, че предстои раздяла, че той не се спира пред нищо, за да я върне обратно при себе си", коментират специалистите.

Насилник скача върху корема на бременна

В никакъв случай не трябва да се смята, че е "по-здравословно" жертвите на тормоз да продължават да търпят, без да предприемат нищо. Защото с годините насилието ескалира и става все по-зловещо. Такава е историята на друга жена, която търпяла побои от страна на приятеля си, но не го напуснала. Когато научила, че е заченала от него, помислила, че тормозът ще спре. Той обаче станал още по-жесток към нея, докато една вечер буквално скочил върху бременния й корем. Цяло чудо било, че момичето не абортирало, а детето се родило живо и здраво. Младата майка потърсила помощ едва когато се убедила, че боят е неразделна част от връзката й с бащата на детето.

За задгранични секс робини изнасят основно деца

Момичетата, които се изнасят зад граница за секс робини, най-често са деца. Любимата възраст на трафикантите е между 13 и 16 г., твърдят специалисти. Тийнейджърките, освен че се използват за проститутки, но биват склонявани и към незаконни бракове. От началото на годината до края на септември помощ от неправителствения сектор са потърсили 25 момичета и жени, жертви на трафик, като по-голямата част от тях са били продавани в рамките на страната и са навършили пълнолетие.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-poburkaha-Psihar-kopae-grob-pred-doma-na-bivshata-312067
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.