Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С елементи на екшън багери и полиция влязоха в "Русалка"
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 12.12.2011Коментари ()1042
© Impact Press Group
Снимка Архив
Отново с елементи на екшън бе съпроводена поредната акция на РДНСК - Североизточен район. В 10,30 ч. в понеделник със съдействието на полицията служителите й бяха допуснати на територията на ваканционно селище "Русалка", за да започнат акция по принудително премахване на бетонови пръстени на плаж "Каяк".

Охраната на комплекса обаче не допусна журналистите с мотива, че това е частна собственост и такива са разпорежданията на собственика. Най-низвергнати бяха колегите оператори от различните телевизии, защото изричното разпореждане за тях бе да бъдат спрени още преди първата бариера.

Медиите дадоха отпор, като успяха да превъзмогнат охраната и да влязат в комплекса. Там работници на фирмата, спечелила конкурса на строителния контрол, вече се трудеха на ръка по премахване на пръстените, които собствениците предвидливо бяха засипали с пясък. Управителят на ваканционното селище Ангел Марков твърдеше, че това е плаж, който морето само е създало, като се е отдръпнало.

Ръководителят на РДНСК - Североизточен район инж. Галин Баев обаче обясни, че пръстените са изградени през 2009 г., като инспекторите разполагат и със снимка от декември същата година, на която се виждат и кофражите за тяхното изграждане. Въпросните бетонови съоръжения - 8 на брой - са създадени с цел направата на изкуствен плаж, тъй като брегът е по-каменист в района и няма естествена широка плажна ивица. Баев бе категоричен, че земята, на която е комплексът, е държавен горски фонд и охраната няма право да не допуска медиите до плажа, още повече че до него трябва да има свободен достъп.

Парадоксът обаче е налице, защото преди паркинга има голяма табела, на която изрично е записано, че достъпът е свободен, но веднага следва бариера. Въпросното съоръжение бе първото, което бе премахнато от община Каварна, но отново монтирано от собствениците на курорта.

Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че два пъти са издавани наказателни постановления срещу неправомерно монтираната бариера, като е налага глоба в размер на по 6 хил. лв., но собствениците ги обжалвали и делото трябвало да се гледа през януари в Районния съд в морския град.

Оказа се, че пръстените са сериозно засипани и на ръка няма да могат да бъдат изкопани, затова се наложи да се извика багер, който успя да стигне до плажа отново след намесата на полицията. Премахването на незаконните бетонови пръстени е за сметка на собственика, като предварителните разчети са за разход в размер на 1 100 лв. без ДДС, но без да е предвиден багер.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 19
04.07.2012 »
02.05.2012 »
21.04.2012 »
19.04.2012 »
19.04.2012 »
23.03.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/S-elementi-na-ekshun-bageri-i-policiya-vlyazoha-v-Rusalka-312166
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.