Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Икономичен режим за Аврен през 2012 г.
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 23.12.2011Коментари ()703
Новоизбраният кмет на община Аврен Емануил Манолов определи като успешна 2011-та година. Той припомни, че близо 2500 жители са гласували на местните избори за промяна в общината, надявайки се новият екип да промени живота им към по-добро.

"Това голямо доверие, което получихме от нашите съграждани, ще намери своята реализация през 2012-та година с пряка работа по всички позиции, които трябва да се задвижат в общината - строителство, инфраструктура, подобряване качеството на живот на хората", посочи Манолов.

Общинската администрация има одобрен проект за социална трапезария в Аврен, която ще дава топла храна на над 40 социално слаби жители. Ще бъдат назначени допълнително хора, които да работят в трапезарията. Трапезарията е по проект на Министерството на труда и социалната политика и е на стойност около 300 000 лева. Общинската администрация работи и по проект за реновиране центъра на Аврен с промяна и рехабилитация на водоснабдителната мрежа, изграждане на нови тротоарни площи, модерно енергоспестяващо осветление, което ще превърне центъра на общината в едно по-привлекателно място за нейните гости и жители.

Емануил Манолов каза още, че през 2012-та година администрацията ще работи на възможно най-икономичен режим с орязване на всички разходи, които не са с първостепенна важност, предвид финансовото й състояние. "Ще кандидатстваме по европроекти, които да дадат тласък на населените места в общината да се развиват в правилната посока и хората в края на годината да разберат, че има тласък в развитието на Аврен", каза още Манолов.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ikonomichen-rezhim-za-Avren-prez-2012-g-315229
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.