Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предлагат създаването на глобална валута на базата на еврото и рублата
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 30.12.2011Коментари ()806
©
Ръководителят на "Справедливо дело" Михаил Прохоров, който заяви намерението си да се кандидатира за президент на Русия, обеща да създаде единна глобална валута на основа на еврото и рублата, предава "Интерфакс".

В предизборната програма на Пророхов се заявява, че целите му са общоевропейска интеграция за строителството на "Голяма Европа", съюзнически отношения с демократичните държави и създаване на единна глобална валута на основата на еврото и рублата.

Прохоров обещава да ограничи разходите за отбрана за сметка на здравеопазване и да обезпечи преквалификация и преференциални кредити за стартиране на собствен бизнес за военнослужещите в оставка.

Михаил Прохоров е третият по богатство в Русия според списание "Форбс" и 39-и в света със състояние от около 18 милиарда долара. Собственик е на отбора от НБА "Ню джърси нетс" и има интереси в производството на алуминий и в златодобива.

Мнозина от наблюдателите смятат, че кандидатурата на Прохоров за президент на изборите, насрочени за 4 март 2012 година, е съгласувана с Кремъл.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Predlagat-suzdavaneto-na-globalna-valuta-na-bazata-na-evroto-i-rublata-316462
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.